5 tips til at få dine første jobs som musiker

5 tips til at få dine første jobs som musiker

Er du en nyudklækket musiker, eller drømmer du om at komme til at leve af at spille musik, har vi her samlet et par gode tips til, hvordan du kommer i gang med at få dine første jobs som musiker.

Du skal kunne dit håndværk

Du skal tage din musikundervisning seriøst, hvis du har ambitioner om at komme til at leve af at være musiker på et tidspunkt. Du skal med andre ord kunne dit håndværk.

Derudover skal du gerne spille et instrument og kunne synge til, hvis du gerne vil ud at spille alene. Ellers kommer du til at skaffe et band, der kan få det hele til at spille.

Vær ikke bange for at spille foran få mennesker

Derudover må du ikke være bange for at spille foran få mennesker. Alle de store musikere har i tidernes morgen stået og spillet foran meget få mennesker – nogle gange måske endda nul personer.

Men det er bare med til at give dig erfaring, og den er som musiker guld værd. Selvfølgelig er det fedt at spille foran et stort publikum, men du må ikke tage de små jobs for givet. Ligesom kunst udstillinger er musikere afhængige af, at der kommer folk og kigger. Og mængden af mennesker skal nok vokse, hvis du bare holder ved.

Tag imod så mange jobs som muligt

Når du gerne vil have dine første jobs, er det meget vigtigt, at du generelt tager imod alle de jobs, du overhovedet kan få.

Du har ikke rigtig råd til at være kræsen, når det gælder om at få erfaring som musiker. Og alle jobs er med til at give dig erfaring, som du kan bruge til at udvikle dig som musiker.

Lad dit netværk vide at du vil optræde

Når du gerne vil skaffe jobs som musiker, er det også essentielt at lade dit netværk vide, at du først og fremmest tager ud og spiller. Hvis du ikke har vist det til nogen, er der jo heller ikke nogen, der prøver at hyre dig til at komme ud og optræde.

Du kan evt. lægge videoer på dine sociale medier, hvor du viser, hvad du kan, og del også gerne billeder og videoer fra dine første jobs, da det forhåbentlig kan være med til at få snebolden til at rulle og sætte skub i tingene.

Gør det ikke for pengene

Noget af det, du må se i øjnene som ny musiker, og især som amatørmusiker, er, at du ikke kommer til at tjene særlig mange penge på at spille musik – i hvert fald ikke i de første par år, alt afhængig hvor meget arbejde du lægger i det, og hvor heldig du er.

Så det er naturligvis vigtigt, at du gør det for musikkens skyld og for din kærlighed til musikken og at skrive sange eller optræde, i stedet for at du gør det for pengenes skyld. For der går nok lang tid, før du rigtigt ser noget til pengene i musikkens verden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.